You are here

Nyheter

Ingen analys av ASBEST och PCB i OLJA v. 31 och 32

 

Under veckorna 31 och 32 kommer vi inte att kunna erbjuda analys av asbest i byggmaterial och PCB i olja. Prover som kommer in till SYNLAB under den här perioden kommer att rapporteras under vecka 33.

EXPRESSANALYSER UNDER SOMMAREN

Under v. 29 tom. v. 32 erbjuder vi inte over night express . Vi hänvisar under den här perioden istället till våra 1-dygnsanalyser som du bokar som vanligt hos vår kundservice.

Kundservice Miljö

Telefon: 013-25 49 20
Öppettider: Måndag-fredag kl. 08.00-16.30
E-post:
se.miljo@synlab.com

Legionella i kyltorn

SYNLAB utför analyser av Legionella i bassängbad, duschar, kyltorn, processvatten m.m.
Legionärssjuka är en allvarlig form av lunginflammation som orsakas av legionellabakterier och som årligen beräknas drabba ca 500 personer i Sverige. Smittspridning sker genom inandning av den legionellahaltiga vattendimma som bildas vid exempelvis duschning. Normalt får man inte legionärssjuka genom att dricka vatten och sjukdomen smittar inte från person till person. 

Pressmeddelande

 

ALcontrol förvärvat - byter namn till SYNLAB.

Läs pressmeddelandet

 

Renare Marks vårmöte - ses vi i Norrköping?

 

Den 20-22 mars är det dags för nätverket Renare Marks vårmöte. Denna gång är det förlagt till Norrköping och Louis de Geer Konsert & Kongress. Temat för årets möte är det ständigt aktuella ”Exploatera – massor att hantera” Detta vill vi inte missa så vi är givetvis på plats och då under vårt nya namn SYNLAB. Kom och hälsa på oss växla några ord i vår monter så berättar vi mer!

Infolänk till vårmötet hittar du här!
http://www.trippus.net/nrm2018  ”

 

Strandbadvatten, information om analysmetoder

 

Folkhälsomyndigheten har skickat ut information om val av analysmetoder inför sommaren.
SYNLAB införde redan sommaren 2017 de nyare analysmetoderna som ger snabbare och säkrare resultat. Svarstiden förkortades från 3 till 1 dygn för konfirmerad E.coli, och för intestinala enterokocker sänktes rapportgränsen från 50-1000 till 10-1000 i syfte att ge bättre bedömningsunderlag. Svarstiden för intestinala enterokocker är som tidigare 2 dygn.

Pages